BejelentésLélekGémes
Az élet csodája mindannyiunk számára ajándék

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szeretettel köszöntök minden ide látogatót! :)

Kedves Olvasóim!

Összeszedtem magam, és egy megújult oldallal várok mindenkit szeretettel, ahol minden itteni írást is megtalálhattok:


LélekGémes

(www.lelekgemes.com)


Áldás Mindenkinek :)


Változtatni akarsz az életeden, a világon?

Akkor jó helyen jársz :)


Itt mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy:
- egy jobb világot teremtsünk magunknak
- megváltoztasd az életedet
- megismerd önmagad
- megtaláld a helyed az életben
- észrevedd, miért olyan szép ez a világ
- miért olyan csodálatos a szabad akarat, ami mindenkinek a rendelkezésére áll (Neked is)

Vizsgáld meg a világot egy másik nézőpontból. A másik nézőpontból a világ másnak látszik. Akkor talán minden csak látszat? Mindennek az értelme nézőpont függvénye lenne? Érdekes kérdések, melyeket érdemes megvizsgálni mindenkinek.

Ezen az oldalon a saját felismeréseimet foglaltam össze. Itt nem egy kész útmutatót kaphatsz az élethez, hanem megismerhetsz egy nézőpontot, az én nézőpontomat. Ez az oldal az elmélkedésben tud segíteni, ami által közelebb kerülhetsz önmagad megismeréséhez.

"Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott."
(Paulo Coelho)


Honnan a név ...?
LélekGémes


Álmomban hallottam a kifejezést: LÉLEKGÉMES. Eltöprengtem, mit is jelenthet. A gémeskút jutott először az eszembe. A lélekkel együtt elég érdekes a szófordulat, mégis tömören kifejezi mindazt, amiről szól ez az oldal. Ahogy a gémeskút esetében, ha szeretnénk vizet húzni, a kút mélyére kell leengedni a vödröt, mellyel vizet húzhatunk. A lelkünkből is a kincseket a mélyről kell felhúzni. A lelkünk mélyébe kell hatolni, és nekünk kell megtenni az első lépést, hogy a kincseinket a felszínre hozzuk. Újra és újra elmerülünk, hogy ott újabb és újabb kincsekre bukkanjunk. Életünk szépségét önmagunkból kiindulva találhatjuk meg.

Minden ember egy külön kis világ, ha magunkat megismerjük, egy világot ismerünk meg. Rátalálunk saját értékeinkre, megismerjük az erősségeinket és a gyengeségeinket, végül pedig felismerjük, milyen tökéletes az életünk úgy, ahogy van, a maga minden eddigi nehézségével együtt, melyek végeredményben nagyon is hasznosnak bizonyulnak. A sok kis világ erősségei és gyengeségei révén kiegészítik egymást, és így tud egységében tökéletes lenni a világmindenség. Ekkor vesszük észre, milyen pontosan meg van szervezve az Univerzum. A világ minden területén felfedezzük az egységet. Testünket milliónyi sejt alkotja, amelyek külön-külön is élnek. Egységükkel alkotják az emberi testet. Emberek alkotják a nemzeteket, nemzetek pedig az emberiséget. Mindig egészek vagyunk, és egyben egy egész részei is.

Ahhoz, hogy észrevegyük az élet szépségét, egy kicsit meg kell állni a mindennapok rohanásában. Meg kell találnunk a saját gyönyörűségünkben a világ gyönyörűségeit. Nyitott szemmel kell járnunk, így egyre több gyönyörűséget veszünk észre a körülöttünk lévő világban.

Az én utam csak egy a sok közül, és egyik út sem több vagy kevesebb a másiknál. Ugyanazon felismerésekhez sokféleképpen eljuthatunk. Mindannyian mások vagyunk, mindegyikünknek más-más tapasztalataink vannak, mindannyian máshogy éljük meg akár ugyanazon tapasztalásokat is. Mindennek mi magunk adjuk meg az értelmét és jelentését.

Szeretnék ösztönözni mindenkit, ismerje meg önmagát, fogadja el önmagát, szeresse önmagát, változtasson a gondolkodásán, ha az segítségére van, és találja meg a lelki békéjét, boldogságát.

Mindenki magának tegyen fel kérdéseket. Bizonyos kérdések megválaszolása, a változásra való igény, ami sarkalja az embert a kutatásra, ami Téged is elhozott erre az oldalra.

Nincsenek véletlenek.

Mindenkinek a saját "munkája" által kell eljutni önmaga megismeréséhez, amely egyre közelebb vihet minket kérdéseink megválaszolásához és újabb kérdések feltevéséhez.

Kívánok mindenkinek kellemes merülést lelkük mélységeinek felfedezésében."Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni."
Albert Schweitzer

(Az oldal tartalmát illetően minden jog fenntartva. A honlapon található tartalom az oldal tulajdonosának a szellemi tulajdona. A honlapon található cikkek sem egészben, sem pedig részeiben nem publikálhatók és nem terjeszthetők a tulajdonos előzetes írásos engedélyezése nélkül.)Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!